Zöld tésztasaláta olasz módra

Ha egy gyorsan elkészíthető egészséges és tápláló ebédre vágysz, válaszd a zöld tésztasalátát!
Forrásban lévő sós vízben megfőzzük a tésztát, majd hűlni hagyjuk. A paradicsomokat karikákra vágjuk, a mozzarellát pedig kb. 1 centis kockákra. Az olajbogyókat félbevágjuk, kimagozzuk.
Hozzávalók
-
300 g széles metéltTetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - só
- 300 g paradicsom
- 200 g mozzarella sajt
- 10 fekete olajbogyó
- 1 csokor ruccola
- 50 g pármai sonka
Öntethez
- 1 evőkanál pesto
- 1 evőkanál vörösborecet
- 5 evőkanál olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
Forrásban lévő sós vízben megfőzzük a tésztát, majd hűlni hagyjuk. A paradicsomokat karikákra vágjuk, a mozzarellát pedig kb. 1 centis kockákra. Az olajbogyókat félbevágjuk, kimagozzuk. Egy nagyobb tálban mindent összekeverünk a tésztával. A ruccolaleveleket és a sonkát vékony csíkokra vágjuk, majd hozzákeverjük a salátához. Végül habverővel felverjük a pestót, az ecetet és az olívaolajat, sóval, borssal ízesítjük és a salátára öntve már fogyasztható is.
Ezt is ajánljuk: Erdeigomba-saláta - Katt ide!
Fotó: loveandlentil.com

























