Zöld tésztasaláta olasz módra

Ha egy gyorsan elkészíthető egészséges és tápláló ebédre vágysz, válaszd a zöld tésztasalátát!

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    300 g széles metélt
  • 300 g paradicsom
  • 200 g mozzarella sajt
  • 10 fekete olajbogyó
  • 1 csokor ruccola
  • 50 g pármai sonka

Öntethez

  • 1 evőkanál pesto
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

Forrásban lévő sós vízben megfőzzük a tésztát, majd hűlni hagyjuk. A paradicsomokat karikákra vágjuk, a mozzarellát pedig kb. 1 centis kockákra. Az olajbogyókat félbevágjuk, kimagozzuk. Egy nagyobb tálban mindent összekeverünk a tésztával. A ruccolaleveleket és a sonkát vékony csíkokra vágjuk, majd hozzákeverjük a salátához. Végül habverővel felverjük a pestót, az ecetet és az olívaolajat, sóval, borssal ízesítjük és a salátára öntve már fogyasztható is.

Ezt is ajánljuk: Erdeigomba-saláta - Katt ide!

Fotó: loveandlentil.com

Oldalak

Sztárok
Kamilla királyné, ahogy a brit királyi család minden tagja, igencsak nehéz időszakon megy keresztül, bár próbálja megőrizni az összeszedettség látszatát, a testbeszéd szakértő szerint nagyon...
Egészség
A rák persze a genetika miatt kialakulhat olyan embereknél is, akik eddig teljesen egészséges életet éltek. Azonban ha háttérbe szorítasz néhány rossz szokást, akkor jóval kisebb az esélye, hogy...
Utazás
Még nem indult be a szezon, de lassan érdemes elgondolkodni, szeretnénk-e szállást foglalni a Balatonnál idén. Annyi biztos, hogy borsosabb árakra készülhetünk, mint tavaly.