Whiskys trüffel - Mennyei desszert az ünnepekre

A trüffel az egyik legfinomabb édesség, amit valaha ettünk! Ráadásul elkészítése nem is bonyolult, mi magunk is elkészíthetjük rövid időn belül. Hogy hogyan? Máris mutatjuk!
Az étcsokoládét gőz fölött olvasszuk fel, kevergessük, közben pedig lassan öntsük hozzá a habtejszínt, a whiskyt és a csipet sót. Ha szép krémes állagúvá válik, vegyük le a tűzről, tegyük be a hűtőbe legalább 2 órára, majd a megszilárdult masszából gyúrjunk diónyi nagys�
Hozzávalók
- 200 g 70 %-os étcsokoládé
- 100 ml habtejszín
- 50 ml whisky (vagy bármilyen alkohol)
- csipet só
Elkészítés
Az étcsokoládét gőz fölött olvasszuk fel, kevergessük, közben pedig lassan öntsük hozzá a habtejszínt, a whiskyt és a csipet sót. Ha szép krémes állagúvá válik, vegyük le a tűzről, tegyük be a hűtőbe legalább 2 órára, majd a megszilárdult masszából gyúrjunk diónyi nagyságú golyókat. Forgassuk meg ezeket kakaóporban és máris fogyaszthatjuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

























