Vörösbársony cupcake - Ahogy Amerikában sütik

Köszönhetően a főzős műsoroknak, sokszor gyönyörű aprósüteményeket látunk, hatalmas habbal és csodás színű tésztával. A vörösbársony torta amúgy is az amerikaiak kedvence, ezt pedig ha muffin formába oltjuk, megkapjuk ezt a majszolnivaló édességet!

Hozzávalók (12 darabhoz)

Tésztához

  • 300 g liszt
  • 30 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 120 g vaj
  • 240 g kristálycukor
  • 4 tojás
  • 2,5 dl tejföl
  • 1,5 dl tej
  • 2 ek piros ételfesték
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez

  • 200 g krémsajt
  • 30 g vaj
  • 2 ek tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 300 g porcukor

Elkészítés

A tésztához keverjük össze a nedves összetevőket robotgéppel, majd adagoljuk hozzá a száraz alapanyagokat. A muffintésztát muffinsütő formában 180 fokon 15 percig süssük. A mázhoz keverjük el a krémsajtot a vajjal és tejföllel, majd adjuk hozzá a cukrot és vaníliás cukrot is. Keverjük habosra. Nyomózsákból halmozzuk a kész muffinok tetejére. Ugye, hogy nem is volt nehéz?!

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: firstlookthencook.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!