Recept

Virsli leveles tésztában: jobb, mint az eredeti hotdog

Mi már nagyon régóta készítjük ezt a finomságot, és az egész család imádja. Próbáld ki Te is a leveles tésztába göngyölt virslit!

Hozzávalók (kb. 4 személyre)

  • fél csomag leveles tészta
  • 10 db virsli
  • 1 tojás (kenéshez)
  • 2 ek mustár

Virsli leveles tésztában: elkészítés

1. A leveles tésztát kinyújtjuk 1-2 mm vékonyra és 10 darab, kb. 15x2 cm széles csíkra vágjuk.

2. Mindegyik virslit megkenjük ízlés szerint mustárral, majd egyik végüknél elkezdjük feltekerni a tészta csíkot. Ha megvan, akkor mindkét végén benyomkodjuk a tésztát, "becsomagoljuk", hogy ne szaladjon ki belőle a mustár.

3. Melegítsük elő a sütőt, fogunk egy tepsit és kiolajozzuk, megszórjuk liszttel (vagy sütőpapírral is kibélelhetjük). Felsorakoztatjuk a tésztába tekert virsliket, megkenjük a tetejüket tojással.

4. 200 fokon kb. fél óra alatt megsütjük.

Jó étvágyat!

Ez a tésztás virsli is igazi retró finomság, de ezzel a tulajdonságával nincs egyedül. Lapozz tovább, és máris mutatjuk a legtutibb lángos, és a lusta (kelesztés, dagasztás nélküli) sajtos pogi receptjét is!

Leadfotó, fotó: Ytimg.com

Oldalak

Recept
Sztárok
Krisztusi korba lépett hazánk egyik leghíresebb koncertzenekara, akiket a Budapest Park nyitó sajtótájékoztatóján kérdeztünk az évek óta töretlen népszerűségük titkáról és közelgő terveikről.
Lifestyle
Az anyaság csodálatos utazás, amelyről a közbeszédben az elmúlt évtizedekben szinte csak pozitív véleményt illett megfogalmazni. Szerencsére ma már nem így van; beszélhetünk és kell is beszélnünk...
Lifestyle
Van egy három összetevős házi csodaszer, amely segítségével örökre búcsút inthetsz a konyhádban ólálkodó muslicáktól és legyektől.