Virsli leveles tésztában: jobb, mint az eredeti hotdog
Mi már nagyon régóta készítjük ezt a finomságot, és az egész család imádja. Próbáld ki Te is a leveles tésztába göngyölt virslit!
Hozzávalók (kb. 4 személyre)
- fél csomag leveles tészta
- 10 db virsli
- 1 tojás (kenéshez)
- 2 ek mustár
Virsli leveles tésztában: elkészítés
1. A leveles tésztát kinyújtjuk 1-2 mm vékonyra és 10 darab, kb. 15x2 cm széles csíkra vágjuk.
2. Mindegyik virslit megkenjük ízlés szerint mustárral, majd egyik végüknél elkezdjük feltekerni a tészta csíkot. Ha megvan, akkor mindkét végén benyomkodjuk a tésztát, "becsomagoljuk", hogy ne szaladjon ki belőle a mustár.
3. Melegítsük elő a sütőt, fogunk egy tepsit és kiolajozzuk, megszórjuk liszttel (vagy sütőpapírral is kibélelhetjük). Felsorakoztatjuk a tésztába tekert virsliket, megkenjük a tetejüket tojással.
4. 200 fokon kb. fél óra alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
Ez a tésztás virsli is igazi retró finomság, de ezzel a tulajdonságával nincs egyedül. Lapozz tovább, és máris mutatjuk a legtutibb lángos, és a lusta (kelesztés, dagasztás nélküli) sajtos pogi receptjét is!