Villámgyors és nagyon almás muffin – a hétvége sztárja

Vendégváró édességnek is isteni.

Almás-fahéjas muffin

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 dl tej
  • 3 nagyobb alma
  • őrölt fahéj ízlés szerint

Elkészítés:

A meghámozott, leszerelt almákat összeforgatjuk a vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd félretéve állni hagyjuk. A sütőporral elkevert lisztet, a cukrot és a tojásokat egy tálba tesszük, majd hozzákeverjük az előzőleg megolvasztott és kihűlt margarint. Az egészet csomómentesre keverjük, ezután alaposan összeforgatjuk a fahéjas almával. A masszát muffinformákba vagy papírkapszlikba kanalazva, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Mindenképpen érdemes tűpróbát is végeznünk, nehogy nyers maradjon a süti közepe.

További almás receptekért lapozz!

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!