Rém egyszerű tejfölös-brokkolis csirkemell – A tökéletes vasárnapi ebéd
Még a diétázók is bátran fogyaszthatják.
Tejfölös-brokkolis csirkemell
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 40 dkg brokkoli
- 1 dl tejföl
- 1,5 ek rizsliszt
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük, a torzsájáról levágjuk a fás részt, a maradékot pedig tetszőleges méretűre daraboljuk. Forró, lobogó vízben puhára főzzük. A felhevített olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst, sózzuk, borsozzuk, majd addig pirítjuk, amíg a hús saját leve el nem fő. Miután majdnem elkészült, hozzáadjuk a brokkolit és a zúzott fokhagymát, sóval, borssal fűszerezzük, és alacsony lángon készre főzzük. A tejfölből és a rizslisztből készített habarással besűrítjük a ragut, még egyszer forrni hagyjuk, majd elzárjuk alatta a lángot. Párolt rizzsel tálaljuk.