Rém egyszerű tejfölös-brokkolis csirkemell – A tökéletes vasárnapi ebéd

Még a diétázók is bátran fogyaszthatják.

Tejfölös-brokkolis csirkemell

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 40 dkg brokkoli
  • 1 dl tejföl
  • 1,5 ek rizsliszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedjük, a torzsájáról levágjuk a fás részt, a maradékot pedig tetszőleges méretűre daraboljuk. Forró, lobogó vízben puhára főzzük. A felhevített olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst, sózzuk, borsozzuk, majd addig pirítjuk, amíg a hús saját leve el nem fő. Miután majdnem elkészült, hozzáadjuk a brokkolit és a zúzott fokhagymát, sóval, borssal fűszerezzük, és alacsony lángon készre főzzük. A tejfölből és a rizslisztből készített habarással besűrítjük a ragut, még egyszer forrni hagyjuk, majd elzárjuk alatta a lángot. Párolt rizzsel tálaljuk.

További két brokkolis receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!