Egy fogás, ami sosem megy ki a divatból: Bakonyi sertésszelet, az örök családi kedvenc

Gombás, tejszínes és nagyon különleges.

Bakonyi sertésszelet

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 25 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 3 ek olaj
  • liszt
  • fűszerpaprika
  • só, bors

Elkészítés:

A hússzeleteket megmossuk, kiklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk benne a lisztes karaj mindkét oldalát, közben pedig felaprítjuk a hagymát, a gombát pedig megpucoljuk, és nagyobb darabokra felszeleteljük. Egy másik serpenyőben megpirítjuk a hagymát és a gombát is, és meghintjük az egészet a fűszerpaprikával, aztán felöntjük a tejszínnel, amit addig forralunk, amíg az be nem sűrűsödik. Közben a húst visszatesszük a tejszínes-zöldséges raguba, ha pedig szükséges, utólag még fűszerezzük az egészet.

További két sertéshúsból készült ételért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2