Recept

Vargányával töltött padlizsán

A töltött padlizsán igen ízletes ebédnek ígérkezik, főleg, ha meg van spékelve némi vargánya gombával. Ráadásul nincs benne hús, így rendkívül könnyű ételnek számít, ami megállja a helyét a nyári ebédeken.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    2 közepes padlizsán
  • 2 db vöröshagyma
  • 25 dkg vargányagomba
  • bors
  • aprított petrezselyemzöld
  • olívaolaj
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős paprika
  • 20 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés

Mossuk meg a padlizsánt, vágjuk le a két végét, majd vágjuk ketté, és kanalazzuk ki a belsejét. Sózzuk meg enyhén, majd egy olajjal kikent tepsibe tegyük egymás mellé őket. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra és olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a gombát és a padlizsán belsejét. Később tegyük bele a kockákra vágott paradicsomot és paprikát is, majd borsozzuk meg, és keverjük össze. Ha már kezd barnulni, öntsünk rá szójaszószt, keverjük össze, és vegyük le a tűzről. Töltsük meg ezzel a raguval a padlizsánokat, majd tegyük be sülni a sütőbe. Ha már látjuk, hogy mindjárt kész, szórjuk meg a tetejüket reszelt sajttal és süssük még 5-10 percig. Főtt burgonyával tálaljuk.

Ha szereted a töltött padlizsánt, ne hagyd ki a túrós változatát sem!

Fotók: thisisgingerrose.blogspot.com, mygreenpages.co.uk

Oldalak

Recept
Lifestyle
Az interneten rengeteg sztorit lehet olvasni, aminek a középpontjában egy vakrandi van. Ezek olykor romantikus, néha pedig felháborító szituációkat tudnak szülni.
Fashion&Beauty
Azoknak, akik rendszeresen górcső alá veszik Zendaya szereléseit, mostanra szemet szúrhatott, hogy egy bizonyos cipő a sztár ruhatárának egyik meghatározó alapdarabja.
Fashion&Beauty
Ez lesz az idei nyár legtrendibb lábbelije, sőt könnyen lehet, hogy még a szandálokat és a sportcipőket is parkolópályára küldi.