Fűszeres zöldborsókrém
Ez a recept remek példa arra, miért érdemes kreatívnak lenni a konyhában is. A zöldborsót szinte csak főzelékként, vagy párolva ismertük eddig, de ez a kenhető finomság forradalmasította a vegetáriánus konyhaművészetet.
Hozzávalók
- 10 dkg nyers zöldborsó
- 4 mokkáskanál aprított bazsalikom
- bors
- só
- 1 kiskanál ételízesítő
- oregano
- 3 mokkáskanál kakukkfű
- őrölt csípős paprika
- köménymag
- fokhagymasó
Elkészítés
Az össze hozzávalót rakjuk be a turmixgépünkbe, turmixoljuk össze őket. Öntsük ki egy edénybe, és lefedve tegyük be a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Tálaláskor szolgáljunk fel mellé pirítós kenyeret, vagy friss kenyeret.
Ha szereted a kenyérre kenhető finomságokat, kóstold meg a tejszínes-túrós zöldfűszeres krémet is!
Fotók: topwalls.net, monsoonspice.com