A legjobb túrós desszert receptje: Így készül a vargabéles

Egy finom és könnyű recept, amit már nagyanyáink is ugyanígy sütöttek.

Eredeti vargabéles

Hozzávalók

  • 20 dkg spagetti tészta
  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 5 db egész tojás
  • 5 dkg mazsola
  • 1 csomag előhűtött réteslap
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl olaj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra és előkészítünk két kivajazott jénai edényt. Sós lobogó vízben kifőzzük a spagetti tésztát, leszűrjük, és a vajjal elkeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, beleszórjuk a citrom reszelt héját, a vanília kivonatot, valamint a mazsolát, összekeverjük a villával összetört túróval és a tejföllel. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan elvegyítjük a túrós keverékkel. A langyosra kihűlt tésztát apránként belekeverjük a túrós masszába. A kivajazott jénai edényt kibéleljük a réteslappal, amit megkenünk vékonyan olajjal és ráborítjuk a következő réteslapot, amit ismét megkenünk olajjal, majd még egy réteslap következik. Ráhintjük a túrós tölteléket, amit beborítunk a maradék réteslapokkal. 40 perc alatt aranysárgára sütjük.

Még két mennyei desszertért lapozz!

Fotó:instagram

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!