Vaníliás kifli

A vaníliás kiflit rengetegen csak karácsonykor készítik el. Mi azonban annyira szeretjük, hogy az év bármelyik szakában képesek vagyunk sütni. Így hát, sütésre fel!

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 25dkg liszt
  • 20dkg vaj vagy margarin
  • 10dkg porcukor
  • 10dkg darált mandula
  • 10dkg vaníliás cukor a hintéshez
  • csokoládémáz

Elkészítés

A tésztához való anyagokat gyorsan összegyúrjuk, ceruza vastagságú, hosszú rudakat sodrunk, 5cm hosszúra daraboljuk, és kifliket formálunk belőle. Közepes tűznél egész világosra sütjük és forrón vaníliás cukorba forgatjuk.
Úgy is készíthetjük, hogy sütés után cukorba forgatás helyett a kiflivégeket csokoládémázba mártjuk.

Fotó: beckhotels.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!