Tudod, hogy készül a valódi cordon bleu? Itt az ellenállhatatlan recept!

Egy laktató ebéd elengedhetetlen eledele.

Cordon bleu

Hozzávalók:

  • 40 dkg borjúcomb
  • 4 szelet sonka
  • 4 szelet ementáli sajt
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • bors

Elkészítés:

A kiklopfolt hússzeletek belsejét mélyen bevágjuk, majd kívül és belül is megsózzuk és -borsozzuk. A húsokba vájt zsebbe egy-egy szelet sonkát és sajtszeletet fektetünk, majd a nyílást hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük. Innentől pedig már úgy dolgozunk vele, mintha rántott húst készítenénk: a megtöltött hússzeleteket lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd olvasztott vajban aranybarnára sütjük. Vaj helyett egyébként nyugodtan használhatunk olajat is a sütéshez. Sütőben sült krumplival, rizzsel és párolt zöldségekkel is isteni falat.

További laktató húsos receptek a következő oldalon.

Fotó, leadfotó: pixabay.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!