Tudod, hogy készül a valódi cordon bleu? Itt az ellenállhatatlan recept!

Egy laktató ebéd elengedhetetlen eledele.

Cordon bleu

Hozzávalók:

  • 40 dkg borjúcomb
  • 4 szelet sonka
  • 4 szelet ementáli sajt
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • bors

Elkészítés:

A kiklopfolt hússzeletek belsejét mélyen bevágjuk, majd kívül és belül is megsózzuk és -borsozzuk. A húsokba vájt zsebbe egy-egy szelet sonkát és sajtszeletet fektetünk, majd a nyílást hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük. Innentől pedig már úgy dolgozunk vele, mintha rántott húst készítenénk: a megtöltött hússzeleteket lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd olvasztott vajban aranybarnára sütjük. Vaj helyett egyébként nyugodtan használhatunk olajat is a sütéshez. Sütőben sült krumplival, rizzsel és párolt zöldségekkel is isteni falat.

További laktató húsos receptek a következő oldalon.

Fotó, leadfotó: pixabay.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Bár a korral járó változásokat olykor nehéz lehet elfogadni, sokszor valójában ebben rejlik a kulcs, ami a fiatalos, sugárzó külső megjelenéshez vezet.
Egészség
Talán sosem gondoltad volna, de bőrünk bizony rengeteget elárul egészségügyi állapotunkról, olyannyira, hogy egy bőrgyógyász már ránézésre is meg tudja állapítani, ha valamilyen komolyabb...
Lifestyle
Vannak bizonyos élelmiszerek, amiket a kiegyensúlyozott táplálkozás részeként nagyon is érdemes beépíteni az étrendbe, különösen azoknak, akiknek hosszú időn át rossz a hangulata.