Isteni Valentin-napi menüsor - Ezekkel lepd meg a párodat!
Ha már most azon gondolkodsz, milyen étellel lephetnéd meg párodat Valentin-napon, adunk 3 szuper tippet! Az ötletek között van egy finom krémleves, egy egyszerű halas fogás és egy ellenállhatatlan csokoládés édesség!
Édesburgonyás-sárgarépás krémleves
Hozzávalók
- 500 g édesburgonya
- 300 g sárgarépa
- 3 ek olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l alaplé
- só, bors
- 100 ml tejföl
Elkészítés
Az édesburgonyát és a sárgarépát hámozzuk meg, vágjuk darabokra, majd tegyük bele olívaolajjal meglocsolt tepsibe. 200 fokos sütőben 20-30 perc alatt pároljuk puhára. Közben egy evőkanál olajon pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát. Ha megpirultak, adjuk hozzá az alaplevet és így főzzük 10 percig. Ha a zöldségek elkészültek, hagyjuk kissé kihűlni, majd tegyük bele a levesbe. Botmixerrel pépesítsük össze, majd adjuk hozzá a tejszínt, sóval, borssal ízesítsük, és tegyük vissza a tűzre, még egyszer melegítsük össze. Tejföllel a tetején tálaljuk.