Újburgonyás csirkenyárs rukkolás túróval

Nem mindenki szereti a rukkolát, hiszen enyhén kesernyés íze nyomot hagy a szánkban. A túróviszont képes ezt kompenzálni, így kombinálva egy tökéletes ízharmóniát kapunk.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 60 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg cukkini
- 10 dkg szárított olajos paradicsom
- 4 evőkanál olaj
- só
- bors
- 5 dkg rukkola
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg tehéntúró
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítés
A burgonyákat alaposan tisztítsuk meg, vágjuk ketté és főzzük sós vízben körülbelül 10 percig. Közben a húst, a paradicsomot és a cukkinit vágjuk nagyobb kockákra, majd a krumplival együtt tegyük bele őket egy tiszta zacskóba. A sót, a borsot és az olajat keverjük össze, majd öntsük bele a zacskóba és rázzuk össze. Húzzuk nyársra egyenként a zöldségeket, és mehet is a grillsütőre. Közben vegyük elő a rukkolát és aprózzuk fel. A fokhagymát pucoljuk meg, és hagymanyomóval préseljük át. A túrót, a tejfölt és a fokhagymát és a rukkolát turmixoljuk össze, majd ízesítsük sóval és egy kis citromlével. Tálaláskor tegyük ki a mártogatóst a nyársak mellé.
A finom, zöldséges ételeknél maradva, ajánljuk figyelmetekbe a vitaminban gazdag karfiollevest!