Tonhalsaláta fetával és olívabogyóval - Alakbarát, nyári fogás

Nyáron különösen szeretjük a salátákat, a nagy melegben a szervezetünk is inkább a könnyed fogásokra sóvárog. Ha már unod a klasszikus salátákat, akkor ajánlunk egy remek ötletet: a tonhal és a fetasajt mennyeivé varázsolja ezt a fogást!

Hozzávalók

  • 2 konzerv tonhal
  • 2 ek olívaolaj
  • ¼ csésze apróra vágott friss petrezselyem
  • só, bors
  • 1 citrom leve
  • 1 fej saláta
  • ½ nagy uborka
  • 30 g feta sajt
  • 8-10 szem olívabogyó

Elkészítés

Egy közepes tálban keverjük el a tonhalat 1 evőkanál olívaolajjal és 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre. Egy másik tálban keverjük el a maradék petrezselymet a citromlével, valamint egy kis sóval, borssal és a maradék olívaolajjal. Készítsünk elő egy salátástálat, ebben helyezzük el a megmosott salátaleveleket, majd locsoljuk meg az előbbi dresszinggel. Erre kanalazzuk rá a tonhalas keveréket, mellé a feldarabolt uborkát, a morzsolt fetát és az olívabogyót.

Fotó: thebrownlounge.com

Oldalak

  • 1
  • 2
Címkék:

Szólj hozzá Te is!