Tonhalas tészta - Recept

Munka után nincs kedved sokáig a konyhában állni, vagy hirtelen vendégek jelentkeztek be és nem tudod, hogy mit főzz? Akkor itt ez a fantasztikus recept.

Hozzávalók

  • olívaolaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 konzerv tonhal
  • 1 üveg olívabogyó
  • 6-8 paradicsom ( télen ez helyettesíthető, konzervvel)
  • oregánó
  • Só, bors
  • chili
  • parmezán sajt

Elkészítés

Forraljunk vizet, melyhez tegyünk egy evőkanál olajat és egy kiskanál sót. Amíg a tészta fő, addig egy serpenyőben az olajon megpirítjuk az apró kockára vágott fokhagymát. Ügyeljünk arra, hogy ne barnuljon meg. Ráöntjük a tonhalat, melynek nem szükséges a levét leönteni, aztán mehet bele bogyó, majd a felkockázott paradicsomot is hozzáadjuk. Fűszerezzük meg sóval, borssal és friss vagy szárított oregánóval. Ízlés szerint chilit is adhatunk hozzá. Ezt az egészet még 5 percig főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek, majd elzárjuk alatta a tüzet. Összekeverjük a tésztával és fedő alatt állni hagyjuk negyed órán át. Parmezán sajttal tálaljuk.

Ha szereted a tonhalat, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!

Fotó: uncannygoodness.blogspot.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!