Gesztenyetorta - Recept

Az adventi időszak nem telhet el torta vagy más finomság sütése nélkül. Ez az isteni gesztenyetorta pedig nem csupán a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is ízleni fog.

Hozzávalók

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 4 ek víz
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • fél tk sütőpor

A krémhez:

  • 50 dkg gesztenyepüré
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek rum vagy rumaroma
  • 500 ml tejszín
  • 10 dkg savanykás lekvár

Elkészítés

A tésztához keverjük össze a tojásfehérjét a hideg vízzel, és szép lassan adjuk hozzá a cukrot és vaníliás cukrot. Miután a tojássárgáját is hozzákevertük, az összedolgozott lisztet, étkezési keményítőt és sütőport is adjuk a masszához. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben 170 fokon legalább háromnegyed óráig süssük. A tésztát legalább fél, de lehetőség szerint inkább egy napig hagyjuk szikkadni.

A krémhez a gesztenyepürét habverővel kezdjük el felverni, és eközben fokozatosan adjuk hozzá a rumot és a tejet. A porcukor és a vaníliás cukor hozzákeverését követően verjük kemény habbá a tejszínt, és ezt is forgassuk a masszába. A félbevágott tortalapok közül az elsőre lekvárt kenjünk, az erre borított második lapra pedig a gesztenyekrém felét. A krém maradék részét simítsuk el a torta külső részén.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: finis-feinstes.at

Oldalak

Utazás
A Védelmi Tanács vasárnapi ülése után magasabb szintre emelték hazánkban a terrorkészültséget - számolt be róla a Magyar Nemzet.
Sztárok
Asta Nielsen a némafilm korszak első európai sztárjaként vonult be a történelembe; kivételes élete volt, ő maga pedig igazi jelenségként ragyogott, akiért csakis rajongani lehetett.
Sztárok
A Nemzet Színésze - aki április 15-én ünnepelte 90. születésnapját - mérhetetlenül büszke két unokájára, Bencére és Enikőre.