Szezámmagos pogácsa - Recept

A hazai sajtos vagy tepertős pogácsán kívül még rengeteg másfajta is létezik. Ilyen például ez az olasz süti is.

Hozzávalók

  • 60 g mazsola
  • 125 ml brandy
  • 150 g liszt
  • 150 g kukoricaliszt vagy keményítő
  • 140 g cukor
  • 1 tk sütőpor
  • csipetnyi őrölt fahéj
  • csipetnyi só
  • 2 ek olívaolaj
  • 150 g lágy vaj
  • 125 g szezámmag, megpirítva
  • 125 ml víz

Elkészítés

A mazsolát 15 percig áztassuk a brandyben, majd csöpögtessük le és egy papírtörlőn szárítsuk meg. Egy tálba szórjuk bele a lisztet, adjuk hozzá a kukoricalisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a sót. Keverjük bele az olajat, a vajat, a szezámmagot és a mazsolát. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy sima tésztát tudjunk belőle gyúrni. A tésztából sodorjunk egy 2,5 cm átmérőjű hengert, majd csomagoljuk folpackba, és 30 percre tegyük hűtőbe. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, vajazzunk ki két sütőlemezt, majd a tésztát vágjuk 1 cm-es darabokra. 2,5 cm-re egymástól rakjuk az előkészített sütőlemezekre. 15-20 perc alatt süssük aranybarnára. Ha kész, akkor rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: newsandfoodies.wordpress.com

Oldalak

Egészség
A fogamzásgátló tabletták a terhességmegelőzés egyik legnépszerűbb formái Magyarországon is az óvszer mellett. Most megmutatjuk, mi történik, ha elfelejtetted bevenni az adagodat.
Utazás
Ez lesz a világ 6.legmagasabb épülete.
Utazás
Magyarországon rendkívül népszerű ez a hely a turisták körében, de balesetveszélyessé vált, így le kellett zárni.