Rántotta kicsit másképp: A hétvégi reggelik koronázatlan királynője

Magyaros is, laktató is és nagyon finom is.

Töltött rántotta

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 20 dkg lecsókolbász/gomba/sonka
  • 1 dl tejföl
  • friss petrezselyemzöld
  • metélőhagyma ízlés szerint
  • 2 ek olaj

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk: a fehérjéket habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a sárgákat is. Megsózzuk, meghintjük a friss, apróra vágott petrezselyemzölddel és a metélőhagymával, majd két részre osztva sütjük meg. Az egyik rántottakorongot hőálló tálba fektetjük, rákarikázzuk a kolbászt, a sonkát vagy a gombát (amivel tölteni szeretnénk), beborítjuk a másik tojáskarikával, a tetején pedig elsimítjuk rajta a tejfölt. Forró sütőben kb. 3 perc alatt összesütjük. Pirítóssal fejedelmi reggeli.

Még két tojásos ételért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!