Rántotta kicsit másképp: A hétvégi reggelik koronázatlan királynője
Magyaros is, laktató is és nagyon finom is.
Töltött rántotta
Hozzávalók:
- 8 tojás
- 20 dkg lecsókolbász/gomba/sonka
- 1 dl tejföl
- friss petrezselyemzöld
- metélőhagyma ízlés szerint
- 2 ek olaj
- só
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk: a fehérjéket habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a sárgákat is. Megsózzuk, meghintjük a friss, apróra vágott petrezselyemzölddel és a metélőhagymával, majd két részre osztva sütjük meg. Az egyik rántottakorongot hőálló tálba fektetjük, rákarikázzuk a kolbászt, a sonkát vagy a gombát (amivel tölteni szeretnénk), beborítjuk a másik tojáskarikával, a tetején pedig elsimítjuk rajta a tejfölt. Forró sütőben kb. 3 perc alatt összesütjük. Pirítóssal fejedelmi reggeli.