Töltött krumplilepény - Filléres finomság vacsorára, amiből tuti repetázni fogsz

Egy gyors és olcsó fogás, ami leves után vagy uzsonnára is tökéletes.

Töltött krumplilepény

Hozzávalók:

  • fél kg krumpli
  • 1 db tojás
  • 1 bögre liszt
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg sajt
  • olaj

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, majd lehűtjük. Áttörjük, ízlés szerint sózzuk, és egy tojással, valamint annyi liszttel összegyúrjuk, amennyivel nem ragadós végeredményt kapunk. A masszát két gombócra osztjuk, az egyiket kör alakúra nyújtjuk. Erre rápakoljuk a sonkát és a sajtot, de gyakorlatilag bármilyen feltéttel dolgozhatunk. A másik gombócot is kinyújtjuk, és rátesszük az előző tetejére, majd kevés olajat melegítünk egy serpenyőben, és belerakjuk a lepényt, aminek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

További két sós lepény receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!