Töltött krumplilepény - Filléres finomság vacsorára, amiből tuti repetázni fogsz
Egy gyors és olcsó fogás, ami leves után vagy uzsonnára is tökéletes.
Töltött krumplilepény
Hozzávalók:
- fél kg krumpli
- 1 db tojás
- 1 bögre liszt
- 10 dkg sonka
- 10 dkg sajt
- olaj
- só
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, majd lehűtjük. Áttörjük, ízlés szerint sózzuk, és egy tojással, valamint annyi liszttel összegyúrjuk, amennyivel nem ragadós végeredményt kapunk. A masszát két gombócra osztjuk, az egyiket kör alakúra nyújtjuk. Erre rápakoljuk a sonkát és a sajtot, de gyakorlatilag bármilyen feltéttel dolgozhatunk. A másik gombócot is kinyújtjuk, és rátesszük az előző tetejére, majd kevés olajat melegítünk egy serpenyőben, és belerakjuk a lepényt, aminek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.