Töltött káposzta - Recept
Egy igazán klasszikus étel, amely családi ünnepeken, de akár ebédre vagy vacsorára is kitűnő választás lehet.
Hozzávalók
- 80 dkg savanyú káposzta
- 40 dkg darált hús
- 5 dkg füstölt szalonna
- káposztalevelek a gombóchoz
- 2 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 8 dkg rizs
- 1 tojás
- 2 dl tejföl
- pirospaprika
- bors
- köménymag
- majoránna
Elkészítés
A káposztát alaposan mossuk át, majd a hagymát vágjuk apróra és a szalonnát is kockázzuk fel. A felkockázott szalonnát tegyük egy lábasba és pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a hagymát és a darált húst és pirítsuk össze asz egészet. Ha a hús is megpirult, szórjuk meg pirospaprikával. Ezután a darált húshoz adjuk hozzá a rizst, a fokhagymát és a fűszereket. Az elkészült húsos masszából gyúrjunk egyenlő méretű gombócokat és tekerjük bele a káposztalevelekbe. Egy lábas aljára helyezzük a savanyú káposzta felét, tegyük rá a gombócokat, majd a káposzta megmaradt másik felével borítsuk be az egészet. Közepes tűzön főzzük addig, amíg a gombócok is teljesen megfőnek. Ha a hús is megpuhult, akkor szedjük ki a tölteléket és a káposztához készítsünk rántást végezetül pedig forraljuk össze az egészet.
Ha szereted a káposztát, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!