Töltött káposzta - Recept

Egy igazán klasszikus étel, amely családi ünnepeken, de akár ebédre vagy vacsorára is kitűnő választás lehet.

Hozzávalók

  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 40 dkg darált hús
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • káposztalevelek a gombóchoz
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 dkg rizs
  • 1 tojás
  • 2 dl tejföl
  • pirospaprika
  • bors
  • köménymag
  • majoránna

Elkészítés

A káposztát alaposan mossuk át, majd a hagymát vágjuk apróra és a szalonnát is kockázzuk fel. A felkockázott szalonnát tegyük egy lábasba és pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a hagymát és a darált húst és pirítsuk össze asz egészet. Ha a hús is megpirult, szórjuk meg pirospaprikával. Ezután a darált húshoz adjuk hozzá a rizst, a fokhagymát és a fűszereket. Az elkészült húsos masszából gyúrjunk egyenlő méretű gombócokat és tekerjük bele a káposztalevelekbe. Egy lábas aljára helyezzük a savanyú káposzta felét, tegyük rá a gombócokat, majd a káposzta megmaradt másik felével borítsuk be az egészet. Közepes tűzön főzzük addig, amíg a gombócok is teljesen megfőnek. Ha a hús is megpuhult, akkor szedjük ki a tölteléket és a káposztához készítsünk rántást végezetül pedig forraljuk össze az egészet.

Ha szereted a káposztát, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!

Oldalak

  • 1
  • 2