Töltött cukkini - A sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá
Töltött cukkini, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolni? Igen, létezik! Máris mutatjuk a receptjét, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók
- 3 közepes cukkini
A töltelékhez
- 220 g darálthús
- 1/2 csésze nyers rizs
- 2 ek mazsola
- 2 ek kapor apróra vágva
- 2 ek menta apróra vágva
- 1/2 tk só
- 1/4 tk kardamom
- 1/4 tk szegfűbors
- 1/4 tk bors
- 1 ek sűrített paradicsom
A szószhoz
- 1 ek olívaolaj
- 2 tk zúzott fokhagyma
- 1 kisebb vöröshagyma aprítva
- 800 g kockára vágott paradicsom
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 ek apróra vágott menta
- 2 csésze alaplé
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés
A cukkinit mossuk meg és mindegyiket vágjuk 3-4 darabra. Kaparjuk ki a közepüket, majd tegyük félre. Készítsük el a tölteléket: keverjük össze a hozzávalókat. Töltsük meg ezzel a cukkiniket, de ne teljesen, mert a rizs a sütés során meg fog dagadni. Ezután jöhet a szósz: az olívaolajat hevítsük fel egy magasabb falú serpenyőben, adjuk hozzá a fokhagymát, majd a hagymát. Ha üvegesre pirult, jöhet hozzá a paradicsom, a paradicsompüré és a menta. Erre helyezzük a töltött cukkiniket, majd öntsük alá a húslevest. Fedjük le és pároljuk egy óráig. Ekkor vegyük ki a cukkiniket és 10 percig még főzzük a szószt, hogy besűrűsödjön. Ízlés szerint szórjuk meg sóval és borssal. Annyira tegyük bele vissza a cukkinit, míg újra felmelegszik és azonnal tálaljuk.