Recept

Töltött burgonya gombás mártással

Igazi ínyencség. Egyszerű, mégis teljes a harmónia a hús és a zöldségek között. A gombakedvelőknek ez az étel lehet maga a mennyország, hiszen kedvük szerint variálhatják a gombaféléket, amiket fel szeretnének használni.

Hozzávalók

  • 6 db nagyobb burgonya
  • 30 dkg darált csirkehús
  • 30 dkg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg liszt
  • petrezselyemzöld
  • őrölt fehérbors
  • 1 tömlős sajt

Elkészítés

A burgonyát vágjuk félbe, és főzzük puhára. Majd vegyük ki, és vájjunk ki a közepét. Vágjuk apróra a vöröshagymát, és egy kevés olajon süssük üvegesre. Adjuk hozzá a darált húst, majd sózzuk ízlésünk szerint. Ha már kellően összesütöttük őket, kanállal adagolva töltsük meg velük a kivájt közepű burgonyát. A maradék krumplit keverjük össze a tömlős sajttal, majd tegyük rá a töltelékre. Kenjünk ki egy tepsit olajjal, helyezzük egymás mellé a megtöltött krumplikat, majd öntsünk alájuk egy kis vizet. 25-30 perc alatt kész is van. A mártáshoz a felszeletelt gombát süssük meg egy kis olajon, adjunk hozzá lisztet, és keverjük hozzá a tejszínt is. Hagyjuk egy kicsit forrni, majd petrezselyemmel, sóval, és fehérborssal ízesítjük. Tálaláskor a töltött burgonya köré öntjük a gombásmártást, és már kész is van.

További ajánlatunk a gombakedvelőknek: parmezános gombakrémleves.

Oldalak

Recept
Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.
Home&Design
Ahogy beköszönt a tavasz és közeledik a húsvét, sokan szeretnék otthonukat friss, vidám és ünnepi hangulatba öltöztetni. Ehhez adunk most kreatív, praktikus ötleteket!
Lifestyle
Rengetegféle hobbi közül választhatunk a mindennapok során, teljesen eltérő, hogy kinek mi válik be, mit élvez a legjobban. Létezik viszont egy hobbi, mely egyetlen forintba sem kerül, bármikor...