Recept

Így készül a tökéletes sült krumpli - Rozmaring és fokhagyma kell hozzá

A sült krumplit mindenki szereti, néhány fűszerrel és egy kis trükkel pedig igazán ínycsiklandozó fogást varázsolhatunk ebből az egyszerű, de annál nagyszerűbb kedvencből. Mutatjuk, hogyan csináld!

Melegítsük elő a sütőt 190ºC-ra. A burgonyát mossuk és hámozzuk meg, majd kockázzuk fel nagyobb darabokra. Ezután tegyük lábasba, sózzuk meg és engedjünk rá annyi hideg vizet, hogy éppen ellepje. Tegyük fel főni és miután a víz felforrt, még főzzük körülbelül 10 percig. Amikor a burgonya megpuhult, csepegtessük le és hagyjuk száradni pár percig. Ezután egy tepsibe locsoljunk egy kis olívaolajat, tegyük bele a burgonyákat, sózzuk és borsozzuk, majd tegyük be a sütőbe sülni körülbelül 30 percre amíg a tetejük aranybarna nem lesz. A már félig elkészült krumplit vegyük ki a sütőből és egy krumplitörő segítségével óvatosan nyomkodjuk le egy picit a tetejét, éppen csak annyira, hogy megrepedjenek picit, de ne törjenek pépesre. Ha ezzel megvagyunk, a rozmaringleveleket szedjük le a szárról egy tálba, dobáljuk bele a fokhagymagerezdeket, locsoljuk meg egy pár csepp olívaolajjal és kenjük meg v

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • tengeri só
  • frissen őrölt fekete bors
  • olívaolaj
  • 1 fej fokhagyma gerezdekre szedve
  • vörösborecet
  • 1 csokor friss rozmaring

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190ºC-ra. A burgonyát mossuk és hámozzuk meg, majd kockázzuk fel nagyobb darabokra. Ezután tegyük lábasba, sózzuk meg és engedjünk rá annyi hideg vizet, hogy éppen ellepje. Tegyük fel főni és miután a víz felforrt, még főzzük körülbelül 10 percig. Amikor a burgonya megpuhult, csepegtessük le és hagyjuk száradni pár percig. Ezután egy tepsibe locsoljunk egy kis olívaolajat, tegyük bele a burgonyákat, sózzuk és borsozzuk, majd tegyük be a sütőbe sülni körülbelül 30 percre amíg a tetejük aranybarna nem lesz. A már félig elkészült krumplit vegyük ki a sütőből és egy krumplitörő segítségével óvatosan nyomkodjuk le egy picit a tetejét, éppen csak annyira, hogy megrepedjenek picit, de ne törjenek pépesre. Ha ezzel megvagyunk, a rozmaringleveleket szedjük le a szárról egy tálba, dobáljuk bele a fokhagymagerezdeket, locsoljuk meg egy pár csepp olívaolajjal és kenjük meg vele a krumpli tetejét, majd tegyük vissza sülni még körülbelül 40-45 percig és máris kész a kívül ropogós, belül omlós, tökéletes sültburgonya.

Lapozz, még két csodás krumplis receptért!

Fotó, leadfotó: bigspud.co.uk

Oldalak

Recept
Lifestyle
Egy régi vágy új értelmet nyerhet az Oroszlán számára. Napi horoszkóp.
Fashion&Beauty
Sarolta hercegnő édesanyja, Katalin hercegné karácsonyi koncertjén bűvölt el mindenkit, méghozzá egy olyan bájos ruhában, melynek egyik apró részletével Dianára emlékezett.
Sztárok
A McLaren 26 éves brit-belga versenyzőjéről mostanában nem csupán azért beszélnek, mert F1-es pilótaként zseniális tehetség, hanem szerelme miatt is, hiszen Norris egy igazi természetes szépséget...
Egészség
A szívünk egészsége roppant fontos, ilyenkor viszont hajlamosak vagyunk sok olyan ételt enni, ami nem tesz jót neki.
Lifestyle
Karácsony közeledtével sok helyen kerül egy kis finom sült kolbász az asztalra, de nem mindegy, hogyan készíted el.
Sztárok
Mindenki ledöbbent Melissa McCharty új külseje láttán, a színésznő ugyanis látványosan megszabadult jó pár kilótól.