Tojásos nokedli: Ez a titka mindenki tavaszi kedvencének
Köretnek és főételnek is kitűnő.
Tojásos nokedli
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 tojás a nokedli tésztához
- 2 dl víz
- 2 dl tej
- 1 tk só
- 5 dkg vaj
- 8 tojás
- víz
Elkészítés:
A tojásokat felverjük, elkeverjük a vízzel és a tejjel, ezután a lisztet is apránként hozzászitáljuk. Alaposan összedolgozzuk a masszát, majd a korábban sóval feltett, már forrásban lévő vízbe szaggatjuk, és ha a galuska feljött a víz felszínére, leszűrjük. Egy lábasban vajat olvasztunk, majd rázuhintjuk a nokedlit és az egészet felforrósítjuk. Felverjük a tojásokat és folyamatosan a vajas tésztához adagoljuk. A tojásos nokedlit kb. 4 percig kevergetjük, majd levéve a tűzről úgy 15 percig állni hagyjuk. Fejes salátával kínáljuk.