Tojásos nokedli: Ez a titka mindenki tavaszi kedvencének

Köretnek és főételnek is kitűnő.

Tojásos nokedli

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás a nokedli tésztához
  • 2 dl víz
  • 2 dl tej
  • 1 tk só
  • 5 dkg vaj
  • 8 tojás
  • víz

Elkészítés:

A tojásokat felverjük, elkeverjük a vízzel és a tejjel, ezután a lisztet is apránként hozzászitáljuk. Alaposan összedolgozzuk a masszát, majd a korábban sóval feltett, már forrásban lévő vízbe szaggatjuk, és ha a galuska feljött a víz felszínére, leszűrjük. Egy lábasban vajat olvasztunk, majd rázuhintjuk a nokedlit és az egészet felforrósítjuk. Felverjük a tojásokat és folyamatosan a vajas tésztához adagoljuk. A tojásos nokedlit kb. 4 percig kevergetjük, majd levéve a tűzről úgy 15 percig állni hagyjuk. Fejes salátával kínáljuk.

További tavaszi ízek a következő oldalon.

Fotó: Instagram.com; Leadfotó: notburga.blogspot.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!