Recept

Az étel, amelyet ezerféleképpen nevezünk – Tócsni, az igazi comfort food

Ahány ház, annyi szokás – a tócsnival kapcsolatban ez különösen igaz, hiszen ez az a fogás, amelyet annyiféleképpen hívnak, hogy már nem is tudjuk számon tartani. Krumplilángos, lapcsánka, macok, krumpliprósza – ezek az elnevezések mind ugyanarra az ételre utalnak. Bár a tócsni nem egy diétás kaja, olykor-olykor érdemes elcsábulnunk. Hiszen mit ér az élet, ha olykor nem ehetünk valami igazán bűnösen finomat?

Tócsni, avagy lapcsánka, avagy macok

Tócsni, lapcsánka, krumplilángos, macok, krumpliprósza - ez mind ugyanaz az étel

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 2 db tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 dl tej
  • ízlés szerint só, bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A burgonyát hámozzuk meg és reszeljük le – ha nem szeretnénk a reszeléssel bajlódni, aprítsuk fel robotgépben. Amennyiben a burgonya levet ereszt, azt öntsük le róla.
  2. A lereszelt burgonyához adjuk hozzá a lisztet, majd a két tojást. Alaposan keverjük össze.
  3. A masszához fokozatosan adagoljuk a tejet, közben keverjük folyamatosan.
  4. A tócsni tésztát ízesítsük sóval, borssal.
  5. Egy edényben melegítsük fel az olajat és nagyjából evőkanálnyi méretű adagokban süssük ki benne a tócsnikat – alaposan süssük meg mindkét oldalukat.
  6. A kisült tócsnikat helyezzük papírtörlővel letakart tányérra, várjuk meg míg a papír felissza a felesleges olajat.
  7. A tócsnit ehetjük magában, de némi tejföl, reszelt sajt, kockára vágott sonka, esetleg friss petrezselyem is igen jót tesz neki.
Fotó: 123rf.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
Az internet már jó ideje velünk van, a magyar kormány azonban most megváltoztatna néhány dolgot. Meglátjuk, hogy véghez viszik-e!
Egészség
Ha még mindig nem érted el a vágyott alakot a nyárra, akkor most mutatunk egy olyan élelmiszert, melynek hihetetlen előnyei vannak, ha minden egyes nap fogyasztasz belőle egy keveset, sőt mi több,...
Sztárok
Újabb botrányos helyzetbe csöppent a 66 esztendős színész. Baldwin nem bánt kesztyűs kézzel a zaklatójával.