Recept

Az étel, amelyet ezerféleképpen nevezünk – Tócsni, az igazi comfort food

Ahány ház, annyi szokás – a tócsnival kapcsolatban ez különösen igaz, hiszen ez az a fogás, amelyet annyiféleképpen hívnak, hogy már nem is tudjuk számon tartani. Krumplilángos, lapcsánka, macok, krumpliprósza – ezek az elnevezések mind ugyanarra az ételre utalnak. Bár a tócsni nem egy diétás kaja, olykor-olykor érdemes elcsábulnunk. Hiszen mit ér az élet, ha olykor nem ehetünk valami igazán bűnösen finomat?

Tócsni, avagy lapcsánka, avagy macok

Tócsni, lapcsánka, krumplilángos, macok, krumpliprósza - ez mind ugyanaz az étel

Hozzávalók:

Video Kulisszatitkok Solti Ádámtól: Őszintén beszélt a munkáról és a magánéletről
  • 60 dkg burgonya
  • 2 db tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 dl tej
  • ízlés szerint só, bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A burgonyát hámozzuk meg és reszeljük le – ha nem szeretnénk a reszeléssel bajlódni, aprítsuk fel robotgépben. Amennyiben a burgonya levet ereszt, azt öntsük le róla.
  2. A lereszelt burgonyához adjuk hozzá a lisztet, majd a két tojást. Alaposan keverjük össze.
  3. A masszához fokozatosan adagoljuk a tejet, közben keverjük folyamatosan.
  4. A tócsni tésztát ízesítsük sóval, borssal.
  5. Egy edényben melegítsük fel az olajat és nagyjából evőkanálnyi méretű adagokban süssük ki benne a tócsnikat – alaposan süssük meg mindkét oldalukat.
  6. A kisült tócsnikat helyezzük papírtörlővel letakart tányérra, várjuk meg míg a papír felissza a felesleges olajat.
  7. A tócsnit ehetjük magában, de némi tejföl, reszelt sajt, kockára vágott sonka, esetleg friss petrezselyem is igen jót tesz neki.
Fotó: 123rf.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
Nem túl kényelmes, de egyáltalán nem véletlen: a légiutas-kísérők meghatározott testtartásban ülnek le- és felszálláskor.
Lifestyle
Ismerős az érzés, amikor a karácsonyi asztalnál egyetlen kérdés elég ahhoz, hogy megfeszüljön a levegő? Van egy rövid válasz, ami elegánsan lezárja a kellemetlen témákat – de kevesen merik bevetni.
Lifestyle
Bizonyára veled is előfordult már, hogy a munkahelyeden, az edzőteremben vagy épp házimunka végzése közben magába szippantott az internet legmélyebb bugyra.
Lifestyle
Az 1996-ban elhunyt Baba Vangát sokan a Balkán Nostradamusának nevezik, és bár egyesek vitatják e megtisztelő titulus jogosságát, a vak bolgár jósnő köré szőtt kultusz a mai napig nem csappant meg.
Lifestyle
Ha szeretnéd, hogy a muskátlid ne csak túlélje a telet, hanem tavasszal dús virágba boruljon, fontos, hogy már most tudatosan készülj fel rá és megfelelően ápold a növényt a hideg hónapokban.
Utazás
Pár nap múlva itt a karácsony, ám ha abban reménykedtél, hogy az ünnepek alatt fehérbe borul az ország, akkor van egy szomorú hírünk a számodra.