Ízekben gazdag brokkolis-tejszínes tészta csirkével - Ezért még akkor is hálás leszel, ha gyötör a macskajaj
A szilveszteri tombolás után nálunk általában egész napos pihenéssel és regenerálódással telik az új év első napja, így igyekszem a főzőcskézős teendőket is ehhez a laza mentalitáshoz igazítani. Épp ezért, most egy könnyű és finom, de ízekben gazdag tészta receptet hoztam, amiért hálás leszel még akkor is, ha gyötör a macskajaj. Mutatom, hogyan készül a brokkolis-csirkés penne.
Hozzávalók
- 1 zöldségleveskocka
- 2 dl tejszín
- fél kg csirkemell
- fél vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- fél fej brokkoli
- 250 g penne tészta
- olaj
- só, bors (fűszerezéshez ízlés szerint)
Elkészítés
A hagymát felaprítjuk, olajon megpirítjuk, apró falatokra vágjuk a húst és a megdinsztelt hagymán fehérre sütjük, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. A brokkolit szétszedjük egészen kicsi virágokra, megfőzzük a zöldségleveskockával megbolondított vízben. A csirkéhez hozzáöntünk fél pohár vizet (sisteregjen) és a tejszínt, és belenyomjuk a gerezd fokhagymánkat. Ezt követően (mikor már majdnem kész) hozzáadjuk a brokkolit, kicsit összekeverjük és jöhet rá a penne tészta is a végén. Én parmezánnal meg szoktam szórni a tetejét, de ez elhagyható.
Imádod a tésztákat? Kattints a következő oldalra még több receptért!