Add meg a módját! Terítés etikett, amit minden háziasszonynak illik tudni

A szép teríték a sikeres vendéglátás alapja. Ám nem mindenki tudja, melyek a terítés fontos szabályai. Ha ezeket elsajátítod, még a vendégek megérkezése előtt kifogástalan asztalt varázsolhatsz. (x)

Lehetsz laza, ha az alapszabályokat betartod

Elegáns eseményen másféle teríték dukál, mint egy baráti összejövetelen. Otthon nyugodtan lehetsz lazább, de az alapszabályokat nem árt észben tartanod. Az ünnepi asztal hagyományosan fehér, amely elsősorban a terítő és az étkészlet színére utal. Ehhez azonban nem kell feltétlenül ragaszkodnod, választhatsz olyan pasztellszíneket is, amelyek passzolnak étkeződ stílusához. A szalvéták eredetileg tökéletesen megegyeztek a terítővel, de ma már egy harmonizáló, színes szalvétával is elegáns hatást érhetsz el.

Keverheted a stílusokat, ha azok összepasszolnak

A tányérokat, poharakat és az étkészletet is igazíthatod a fogásokhoz, tehát, ha nincs leves, viszont van előétel, egyszerűbb ennek megfelelően teríteni. Fontos, hogy az asztal minden eleme az alkalomhoz passzoljon, de a porcelánoknak, poharaknak és egyéb kiegészítőknek nem kell feltétlenül egy készletnek lenniük.

Ha biztosra szeretnél menni

Minőségi darabokkal tudsz igazán nagyot alkotni. A WMF csaknem 160 éve garancia a főzés és a tálalás élményére. Prémium konyhai termékei magas színvonalúak a design, a minőség és a felhasználhatóság területén is. Ezért most érdemes ellátogatnod a SPAR, INTERSPAR, CITY SPAR, SPAR partner és SPAR market áruházakba, ahol 2017. október 5. és 2018. január 24. között kedvezményes áron vásárolhatsz minőségi WMF ProfiSelect termékeket.

Vásárláskor gyűjtsd a pontokat, amelyeket rozsdamentes nemesacélból készült evőeszközökre, vágás-, karcolás- és ütésálló porcelán tálakra, tányérokra és egyéb konyhai kiegészítőkre válthatsz be. Ha további részletekre is kíváncsi vagy, kattints a www.sparhuseg.hu oldalra.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!