Tepsis kelbimbó mogyoróval - Különleges és laktató fogás

Ha szereted a kelbimbót, de nem tudod, mit készíts belőle, adunk egy ötletet: próbáld ki a mogyorós verziót. Csak néhány hozzávaló szükséges hozzá, az íze pedig nagyon finom.

Hozzávalók

  • 450 g kelbimbó
  • 2 ek vaj
  • 1 ek liszt
  • 375 ml tej
  • só, bors
  • csipet őrölt szerecsendió
  • ½ csésze reszelt cheddar sajt
  • ¼ csésze mogyoró

Elkészítés

Egy edénybe töltsünk vizet és 5 perc alatt fűzzük meg benne a félbevágott kelbimbókat. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat és adjuk hozzá a lisztet. Kevergetés mellett adjuk hozzá a tejet is. Ha a szósz összeforrt, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a szerecsendiót, valamint a reszelt sajtot, majd zárjuk el alatta a gázt. A kelbimbó felét tegyük bele egy tepsibe, szórjuk rá a mogyorót és öntsük rá a szószt. Végül a tetejére tegyük a maradék kelbimbót. 200 fokon 20 perc alatt süssük készre.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: mastercook.com

Oldalak

Sztárok
Asta Nielsen a némafilm korszak első európai sztárjaként vonult be a történelembe; kivételes élete volt, ő maga pedig igazi jelenségként ragyogott, akiért csakis rajongani lehetett.
Utazás
A Védelmi Tanács vasárnapi ülése után magasabb szintre emelték hazánkban a terrorkészültséget - számolt be róla a Magyar Nemzet.
Fashion&Beauty
A brit királyi család legnépszerűbb tagja maga a két lábon járó stílusosság. E megtisztelő titulust nagyrészt következetességének és pontosságának köszönheti.