Téli raguleves savanyú káposztával

Ha egy laktató ebédre vagy vacsorára vágyunk, akkor ne is keressünk tovább, hanem készítsük el ezt a mennyei ragulevest.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    2 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg csirkezúza
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 3 babérlevél
  • 2 közepes burgonya
  • 20 dkg zöldbab
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • só, bors, pirospaprika, ételízesítő

Elkészítés

A hagymát olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a csíkokra vágott zúzát. Borssal, pirospaprikával, ételízesítővel fűszerezzük. Öntsünk alá kevés vizet és szakaszosan főzzük, szinte teljesen puhára. Tegyük rá az apróra vágott savanyú káposztát, a babérlevelet és főzzük 15 percig. Utána adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát, a sárgarépát és a vágott zöldbabot. Pároljuk puhára és a tejfölös habarással forraljuk össze.

Próbáld ki az isteni palóclevest is!

Fotó: motherearthnews.com

Oldalak