Tejfölös pogácsa
A pogácsa nem tartozik a gyorsan elkészülő finomságokhoz, azonban megéri rászánni az időt.
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 15 dkg margarin vagy 10 dkg zsír
- 2 dkg élesztő
- 2 dl tejföl
- só
- 1 tojássárgája (a fehérjét tegyük félre a megkenéshez)
- langyos tej
Elkészítés
Az élesztőt langyos tejben 2 dkg cukorral felfuttatjuk, a lisztet a zsírral jól elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgát, élesztőt, tejfölt, sót és a szükséges langyos tejet. Jól kidolgozzuk félkemény rétestésztának. Két órát pihentetjük. Kétszer egymás után kinyújtjuk, mint a vajastésztát, utána 1 cm vastagra kinyújtva apró pogácsákat szaggatunk. A tetejét tojásfehérjével megkenjük, vigyázva, nehogy az oldalára lecsurogjon, majd reszelt sajttal megszórjuk. Élénk tűznél sütjük.
Készítsd el az olcsó és ízletes tonhalas tojássalátát!
Fotó: aprosef.hu