Tejszínes-tormás csirke recept
A tormának és gyömbérnek köszönhetően nagyon különleges ízt kap a csirke. Ezért a fogásért biztos minden szeretted rajongani fog.
Hozzávalók
- 1 nagy csirke
- 15 dkg héjatlan mandula
- 20 dkg reszelt torma
- 1,5 dl tejszín
- 2-3 fej hagyma
- só
- kevés friss gyömbér
Elkészítés
A csirkét daraboljuk fel, tegyük egy lábasba, öntsünk rá vizet, hogy jól ellepje, majd sózzuk meg. Ezután tegyük bele a tormát, a mandulát, és a negyedekbe vágott hagymákat. Forraljuk fel, majd vegyük kisebbre a lángot, és lassú tűznél főzzük 50 percig. Vegyük ki a húsokat, a főzőlét pedig turmixoljuk össze. Reszeljünk bele egy kis gyömbért, adjuk hozzá a tejszínt, és a szószt is öntsük a húsra. Héjában főtt burgonyával tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Currys pulykamell csíkok - Katt ide!