Recept

Tejszínes, fehérboros gombaleves – Egy étel, amiből tuti repetázni fogsz!

Gyors, mégis ízletes fogás ebédre vagy vacsorára a különleges ízvilág kedvelőinek.

Tejszínes, fehérboros gombaleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 2,5 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 0,5 l erőleves
  • 3 ek vaj
  • 1 ek liszt
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 kk majoránna
  • késhegynyi szerecsendió
  • petrezselyemzöld
  • só, bors

Elkészítés:

A megmosott, megtisztított gombákat felszeleteljük, és a felhevített vajon megfuttatjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval, majoránnával fűszerezzük, és lepirítjuk. Meghintjük liszttel, majd felöntjük előbb a borral, kicsit később az erőlevessel. Felforraljuk, és még további öt percig főzzük. Ekkor hozzáöntjük a tejszínt, jól elkeverjük, és ha szükséges, még fűszerezzük. Végül apróra vágott metélőhagymával és petrezselyemzölddel szórjuk meg a tetejét.

További két tejszínes ételért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
Irritációt és szárazságot észlelni bőrünk bármely területén kellemetlen. Száraz szemhéjjal küzdeni viszont különösen fájdalmas és zavaró tud lenni.
Lifestyle
Ennyire hatékony és sokoldalú ital nem igen van, szóval érdemes már most raktároznod belőlük, hogy mindig kéznél legyenek!
Lifestyle
Az Ikrek óriási terhektől szabadul ma meg. Napi horoszkóp!