Tejszínes, fehérboros gombaleves – Egy étel, amiből tuti repetázni fogsz!

Gyors, mégis ízletes fogás ebédre vagy vacsorára a különleges ízvilág kedvelőinek.

Tejszínes, fehérboros gombaleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 2,5 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 0,5 l erőleves
  • 3 ek vaj
  • 1 ek liszt
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 kk majoránna
  • késhegynyi szerecsendió
  • petrezselyemzöld
  • só, bors

Elkészítés:

A megmosott, megtisztított gombákat felszeleteljük, és a felhevített vajon megfuttatjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval, majoránnával fűszerezzük, és lepirítjuk. Meghintjük liszttel, majd felöntjük előbb a borral, kicsit később az erőlevessel. Felforraljuk, és még további öt percig főzzük. Ekkor hozzáöntjük a tejszínt, jól elkeverjük, és ha szükséges, még fűszerezzük. Végül apróra vágott metélőhagymával és petrezselyemzölddel szórjuk meg a tetejét.

További két tejszínes ételért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!