Tejfölös zöldségleves
A melegben az emberi szervezetnek szüksége van a nagy mennyiségű folyadékbevitelre. Nincs ember, aki ilyen időben a nehéz ételek mellett tenné le a voksát, így a tejfölös zöldségleves remek választás, mivel könnyű, finom és még a vízháztartásunkat is egyensúlyban tartja.
Hozzávalók
- 2 l víz
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 2 db krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- fél kg borsó
- 1 kisdoboz tejföl
- fűszerek: só/ vegeta, bors
Elkészítés
A sárgarépát, fehérrépát és a krumplit felvágjuk, majd beletesszük a lábasba. Hozzájuk adjuk a borsót is, majd rájuk öntünk 2 l vizet, és hagyjuk forrni. Közben felvágjuk a vöröshagymát, és a fokhagymát, és beleöntjük a forró lábasba. Ízlés szerint fűszerezzük. Ha már puhára főttek a zöldségek, óvatosan kevergetve adjuk hozzá a kisdoboz tejfölt is. Így egy krémes, könnyű nyári fogást kapunk. Medvehagymát vagy snidlinget rászórva tálaljuk.
Második fogásnak elkészítheted mellé a szintén egyszerű zöldségekkel sült csirkemellet.