Tejfölös gombaleves - Imádni fogod

Egy kellemes gombaleves mindig jól esik, hiszen laktató, különleges ízvilágú és nagyon finom. Mutatjuk, mi hogyan készítjük!

Hozzávalók

  • 25 dkg csiperkegomba
  • 4 dkg zsír
  • 2 ek liszt
  • 1 vöröshagyma
  • 1 dl tejföl
  • fél csokor petrezselyem
  • só, pirospaprika

Elkészítés

A gombát tisztítsuk meg és szeleteljük fel. A hagymát aprítsuk fel és a zsiradékon fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá a gombát és a csipet sót, majd kevergetve pároljuk meg. Szórjuk rá a lisztet és hagyjuk, hogy így megpiruljon. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát és öntsünk rá nagyjából 1 liter vizet. Tegyük vissza főni, és ha megpuhult a gomba, tejföllel és aprított petrezselyemmel ízesítsük. Hogy még laktatóbb legyen, nokedlit is szaggathatunk bele.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: cookdiary.net

Oldalak

Sztárok
Bátran kimondhatjuk, hogy a rappert nehéz féken tartani. Kanye West most újra bunyózott hirtelen felindulásból.
Sztárok
Sokan felfigyeltek arra, hogy Ördög Nóra súlya a karrierje fellendülése óta nem igazán ingadozik. Most elárulta, hogy tud még mindig ilyen csúcsformában lenni.
Lifestyle
Közösségi költségvetésből új zebra épül Budapesten. Ezen a helyen nem kell többet aluljárózni.