Szőlőlekvár - Recept

Ha nem csupán nyár végén és ősszel szeretnénk szőlőt enni, akkor készítsünk belőle lekvárt, hogy akár a leghidegebb télen is érezhessük eme gyümölcs finom ízét.

Hozzávalók

  • szőlő
  • 30 dkg cukor

Elkészítés

Mossuk meg a szőlőt, szemezzük le, és tűzre téve addig főzzük, amíg teljesen szét nem fő. Ezután törjük át egy szitán, és minden 1 liter szőlőléhez adjunk hozzá 30 dkg cukrot. Gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg a kívánt sűrűséget el nem érjük. Töltsük üvegekbe, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.

Ezt is ajánljuk: Szívbarát szőlős turmixital - Egészséges finomság

Fotó: sivajiexports.com

Oldalak

Lifestyle
A sötétzöld levelű növény az egészségre gyakorolt számos pompás hatásáról közismert.
Sztárok
Nem titok, hogy Katalin és Károly között különösen szoros kapcsolat és kötelék van, azt azonban csak kevesen tudják, hogy Katalin több alkalommal is segített apósának, hogy az uralkodó...
Fashion&Beauty
Pénteken lezajlott a Miss World Hungary válogatója, ahol több száz lány vonult fel a zsűri előtt. A szépségversenyben először vesz részt zsűritagként az egykori szépségkirálynő, Annoni Zita.