Szőlőlekvár - Recept

Ha nem csupán nyár végén és ősszel szeretnénk szőlőt enni, akkor készítsünk belőle lekvárt, hogy akár a leghidegebb télen is érezhessük eme gyümölcs finom ízét.

Hozzávalók

  • szőlő
  • 30 dkg cukor

Elkészítés

Mossuk meg a szőlőt, szemezzük le, és tűzre téve addig főzzük, amíg teljesen szét nem fő. Ezután törjük át egy szitán, és minden 1 liter szőlőléhez adjunk hozzá 30 dkg cukrot. Gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg a kívánt sűrűséget el nem érjük. Töltsük üvegekbe, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.

Ezt is ajánljuk: Szívbarát szőlős turmixital - Egészséges finomság

Fotó: sivajiexports.com

Oldalak

Video Nagy 2025-ös szerelmi horoszkóp
Sztárok
A mexikói színésznő, Dolores del Río nem csupán tehetségével, de szépségével is térdre kényszerítette az embereket: ő volt az első latin sztár, akit az egész világ bálványozott, mégis, utolsó éveiben...
Sztárok
A brit királyi palota falai mögött sokszor láthatatlan harcok dúlnak, és nem mindig a trón a tét. Most úgy tűnik, Kamilla és Katalin között keletkezett egy látszólag nagyon mély és helyrehozhatatlan...
Home&Design
Lélegzetelállító színek, izgalmas minták és meleg hangulat – a marokkói csempe valódi főszereplője lehet bármelyik konyhának.
Lifestyle
Rengetegen csinálják így, pedig valójában csak ártanak vele a növényeknek – és sokszor már késő, mire észreveszik a bajt.
Lifestyle
Sokan megteszik, de nem is sejtik, milyen károkat okozhatnak ezzel a szokással – nem csak a lakás látja kárát, hanem az egészséged is.
Lifestyle
Sokan pont oda rakják, mégis ez az egyik legrosszabb hely a cipők tárolására – több szempontból is problémás lehet.