Sosem megy ki a divatból: Szilvásgombóc, ahogy gyerekkorodban etted

Egy sós leves után kitűnő második.

Szilvásgombóc

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 50 dkg szilva
  • 5-6 evőkanál porcukor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 10 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:

A megmosott krumplit héjában puhára főzzük. Meghámozzuk és melegen áttörjük, sózzuk, majd hozzákanalazzuk a zsírt. Amikor kihűlt, összegyúrjuk a liszttel, ujjnyi vastagra nyújtjuk és 7x7 centis négyzetekre vágjuk. A tészták közepére tesszük a megmosott, kimagozott szilvát, amelyet előtte fahéjas cukorban meghempergettünk (a magok helyére is tehetünk a fahéjas cukorból). A tészta négy sarkát összefogjuk és gombócokká gömbölyítjük. Lobogó, sós vízben kifőzzük, egyenként kiszedjük, lecsöpögtetjük, majd a zsírban megpirított zsemlemorzsába forgatjuk. Porcukorral meghintve, még melegen tálaljuk.

Még két gyerekkori kedvencért lapozz a következő oldalra!

Fotók: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!