Húsimádóknak kötelező! Ez a tökéletes cordon bleu titka

Egy igazán tartalmas fogás.

Cordon bleu

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemellfilé (egész, filé)
  • 6 szelet pármai sonka
  • 6 szelet trappista sajt
  • kb. 10 dkg liszt
  • kb. 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A megtisztított húst hat szeletre vágjuk, kikloppfoljuk, sózzuk és borsozzuk. A szeletekre fektetünk egy szelet sonkát és egy sajtot, óvatosan felgöngyöljük, majd a két végét behajtogatjuk. A hagyományos módon bepanírozzuk, vagyis lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, a végén pedig bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Krumplipürével, sült krumplival, párolt rizzsel vagy kedvenc salátánkkal tálaljuk.

További rántott ételekért lapozz a következő oldalra!

Fotók: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!