Tojásos krumplivirág: A hétvégi, ráérős reggelik királynője
Indítsd fenséges falatokkal a szabadnapjaid!
Tojásos krumplivirág
Hozzávalók (12 adaghoz):
- 5 közepes russet burgonya
- 2 tk só
- 1 tk bors
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk friss petrezselyemzöld
- 1 tk olaj
- 200 g reszelt sajt
- 5 csík bacon
- 12 tojás
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A megmosott krumplikat éles késsel vagy burgonyaszeletelővel nagyon vékony, kb. 1 milliméter vastagságú szeletekre karikázzuk, majd egy tálban, rá vizet engedve alaposan megforgatjuk. Ha lecsöpögött, hozzáadjuk a sót, a borsot, a paprikát, valamint a fokhagymát és jól összeforgatjuk az egészet. Egy kis tálkába olajat teszünk, és egy papírtörlő segítségével kitöröljük a muffinsütő mélyedéseit. A formákat 6-6 krumplikarikával, virágformában kibéleljük, megszórjuk a reszelt sajttal és 10 percre sütőbe tesszük. Ha kész, kivesszük és megszórjuk az apró darabokra vágott szalonnával, végül ráütjük a tojásokat. Kb. 20-25 perc alatt készre sütjük, és még melegen fogyasztjuk.
Ha elakadnál a krumpliszirmok készítésében, itt a videó!