Tojásos krumplivirág: A hétvégi, ráérős reggelik királynője

Indítsd fenséges falatokkal a szabadnapjaid!

Tojásos krumplivirág

Hozzávalók (12 adaghoz):

  • 5 közepes russet burgonya
  • 2 tk só
  • 1 tk bors
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 tk friss petrezselyemzöld
  • 1 tk olaj
  • 200 g reszelt sajt
  • 5 csík bacon
  • 12 tojás

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A megmosott krumplikat éles késsel vagy burgonyaszeletelővel nagyon vékony, kb. 1 milliméter vastagságú szeletekre karikázzuk, majd egy tálban, rá vizet engedve alaposan megforgatjuk. Ha lecsöpögött, hozzáadjuk a sót, a borsot, a paprikát, valamint a fokhagymát és jól összeforgatjuk az egészet. Egy kis tálkába olajat teszünk, és egy papírtörlő segítségével kitöröljük a muffinsütő mélyedéseit. A formákat 6-6 krumplikarikával, virágformában kibéleljük, megszórjuk a reszelt sajttal és 10 percre sütőbe tesszük. Ha kész, kivesszük és megszórjuk az apró darabokra vágott szalonnával, végül ráütjük a tojásokat. Kb. 20-25 perc alatt készre sütjük, és még melegen fogyasztjuk.

Ha elakadnál a krumpliszirmok készítésében, itt a videó!

További tojásos reggeli receptekért lapozz a következő oldalra!

Videó: Instagram.com/buzzfeedtasty; Fotó és leadfotó: Tasty.co

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!