Szilvás gombóc - Hagyományos finomság

Gyermekkorunk egyik kedvenc desszertje, a szilvás gombóc egy hamar elkészíthető finomság. Ha kíváncsi vagy a receptjére, olvasd el cikkünket!

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 30 dkg szilva
  • 30 dkg liszt
  • diónyi zsír
  • 1 tojás
  • 25 dkg zsemlemorzsa
  • porcukor
  • fahéj

Elkészítés

A krumplit hámozzuk meg, kockázzuk fel és forró vízben főzzük puhára. Törjük át, majd ha kihűlt, gyúrjuk össze a liszttel, a zsírral, a tojással és egy csipet sóval. Lisztezett deszkán nyújtsuk a tésztát kb. fél centiméter vastagságúra, majd vágjunk belőle nagyjából 5x5 centiméteres lapokat. A szilvát mossuk meg, vegyük ketté, szedjük ki a magját, majd a fél gyümölcsöket tegyük egy-egy kis tésztalap közepére. A gyümölcsökre szórjunk egy kis fahéjjal ízesített cukrot, majd megfogva a lapok sarkait formázzunk gombócokat. Dobjuk őket forró, enyhén sós vízbe. Ha feljöttek a víz felszínére, kivehetjük őket. Pirított zsemlemorzsában hempergessük meg és máris fogyaszthatjuk!

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: Wikipedia

Oldalak

Egészség
A rák persze a genetika miatt kialakulhat olyan embereknél is, akik eddig teljesen egészséges életet éltek. Azonban ha háttérbe szorítasz néhány rossz szokást, akkor jóval kisebb az esélye, hogy...
Utazás
Még nem indult be a szezon, de lassan érdemes elgondolkodni, szeretnénk-e szállást foglalni a Balatonnál idén. Annyi biztos, hogy borsosabb árakra készülhetünk, mint tavaly.
Lifestyle
A Napoletana 1963. augusztusában nyitotta meg kapuit a Váci utca 16-ban, az egykori Fontana üzletház helyén. Akkor viszont még nem igazán tudtuk, mi is az az eredeti olasz gasztronómia!