Szilvás gombóc - Recept

A szilvás gombócról a gyerekkorunk jut eszünkbe, amikor nagyinál az asztalnál üle, alig bírtuk kivárni, hogy végre elkészüljön ez a finomság.

Hozzávalók

  • 600 g főtt burgonya
  • 300 g liszt
  • 400 g magvaváló szilva
  • 200 g zsemlemorzsa
  • 200 g zsír
  • 150 g kockacukor
  • 50 g vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • őrölt fahéj

Elkészítés

A főtt burgonyát melegen áttörjük, liszttel, tojással és egy kevés sóval összegyúrjuk. Lisztezett deszkán ceruza vastagságúra kinyújtjuk, és négyzet alakú kockákra vágjuk. Minden egyes kockára kimagozott szilvát teszünk, melybe egy szem kockacukrot és kevés őrölt fahéjat teszünk. Ezután gombócokat formálunk, és forrásban lévő sós vízben kifőzzük, tésztaszűrőn lecsepegtetjük. Zsírban a zsemlemorzsát aranysárgára pirítjuk, és a kifőtt gombócokat megforgatjuk benne. Vaníliás porcukorral megszórjuk, melegen tálaljuk.

Ha te is szereted a szilvát akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Krumplileves - Recept

Fotó: paulinealacreme.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!