Borsodó - Recept

Az ősz a szüret időszaka, így előtérbe kerül a borfogyasztás is. Azonban mi van, ha nem megisszuk, hanem valami finomságot készítünk belőle, mint például a borsodó.

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 3 ek cukor
  • 1 mk liszt
  • 3 dl fehérbor
  • 3 dl kompótlé vagy víz
  • 1 ek rum

Elkészítés

A tojásokat, a cukrot meg a lisztet habverővel összekeverjük, felengedjük a borral és a vízzel, és nyílt tűzön, habverővel állandóan verve addig főzzük, míg emelkedni nem kezd, könnyűvé, habossá nem válik. A tűzről levéve belekeverjük a rumot, és rögtön kínáljuk, mert ha áll, összeesik.

Ha te is szereted a különlegességeket, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Besamel mártás - Recept

Fotó: weindorf-nuertingen.de

Oldalak

Lifestyle
A Napoletana 1963. augusztusában nyitotta meg kapuit a Váci utca 16-ban, az egykori Fontana üzletház helyén. Akkor viszont még nem igazán tudtuk, mi is az az eredeti olasz gasztronómia!
Sztárok
Nagyon sokáig találgatták, hogy Curtis vajon az RTL, vagy a TV2 képernyőjén fog-e feltűnni. A rapper teljes őszinteséggel nyílt meg a témában.
Lifestyle
Az internetes bűnözők meg tudják lovagolni a különböző csaláshullámokat, hogy be tudjanak húzni a csőbe. Még egy OTP-s bankleállásnál is fokozottan oda kell figyelnünk.