Szilvás-diós rétes - Klasszikus finomság

Ha a klasszikus sütemények hívei vagyunk, próbáljuk ki ezt a szilvás-diós rétest! Mutatjuk a receptjét, a végeredmény mennyei lesz!

Hozzávalók

  • 1 csomag négylapos réteslap
  • 50 dkg szilva
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek olaj
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 csipet fahéj

Elkészítés

A szilvát mossuk meg, távolítsuk el a magját és késsel aprítsuk fel. Tegyük bele egy edénybe, öntsünk alá egy kis vizet, pároljuk meg és hagyjuk kihűlni. A diót keverjük össze a zsemlemorzsával, a cukorral, a fahéjjal, a citrom reszelt héjával és levével. Ehhez adjuk a szilvát, keverjük el, így megkapjuk a tölteléket. 2 réteslapot terítsünk ki egy bevizezett konyharuhára, kenjünk rá egy kis olajat, majd erre fektessük a másik két lapot is. Olajozzuk ezt is meg és öntsük rá a tölteléket. Tekerjük fel a tésztát, majd olajozott tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: neniskitchen.wordpress.com

Oldalak

Egészség
A rák persze a genetika miatt kialakulhat olyan embereknél is, akik eddig teljesen egészséges életet éltek. Azonban ha háttérbe szorítasz néhány rossz szokást, akkor jóval kisebb az esélye, hogy...
Utazás
Még nem indult be a szezon, de lassan érdemes elgondolkodni, szeretnénk-e szállást foglalni a Balatonnál idén. Annyi biztos, hogy borsosabb árakra készülhetünk, mint tavaly.
Lifestyle
A Napoletana 1963. augusztusában nyitotta meg kapuit a Váci utca 16-ban, az egykori Fontana üzletház helyén. Akkor viszont még nem igazán tudtuk, mi is az az eredeti olasz gasztronómia!