Szilvaleves liszt nélkül

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
50-60 dkg szilva
  • 2 dl tejföl
  • kb. 3-4 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3-4 db szegfűszeg, vagy kevés őrölt
  • kevés citromlé
  • 1-2 darabka citromhéj
  • kb. 1 teáskanál fahéj ízlés szerint
  • Elkészítés

    Magozzuk ki a szilvákat és vágjuk tetszőleges darabokra, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk és szegfűszeggel és citromhéjjal édesítsük. Amíg ez forr, addig a a tejfölben elkeverem a cukrokat és a fahéjat majd ezt hozzáadjuk a leveshez és pár percig összefőzzük.
    Majd elfelezzük és az egyik felét összeturmixoljuk és újra összekeverjük, így sűrű lesz anélkül, hogy lisztet használtunk volna. A végén ízlés szerint rummal felturbózhatjuk.

    Szilvás piskóta - Gyümölcsös mámor

    Fotók: suniskanal.hu

    Oldalak

    Szólj hozzá Te is!