Szilvaleves liszt nélkül

A szilvaszezon már az utolsókat rúgja, hiszen lassan leesnek az utolsó szemek. Így mielőtt már nem kapunk csak fagyasztottat, még készítsünk egy utolsó mennyei fahéjas szilvalevest. Biztosan jól fog esni a hűvösebb estéken, hiszen ez a finomság akár melegen is fogyasztható.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    50-60 dkg szilva
  • 2 dl tejföl
  • kb. 3-4 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3-4 db szegfűszeg, vagy kevés őrölt
  • kevés citromlé
  • 1-2 darabka citromhéj
  • kb. 1 teáskanál fahéj ízlés szerint

Elkészítés

Magozzuk ki a szilvákat és vágjuk tetszőleges darabokra, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk és szegfűszeggel és citromhéjjal édesítsük. Amíg ez forr, addig a a tejfölben elkeverem a cukrokat és a fahéjat majd ezt hozzáadjuk a leveshez és pár percig összefőzzük.
Majd elfelezzük és az egyik felét összeturmixoljuk és újra összekeverjük, így sűrű lesz anélkül, hogy lisztet használtunk volna. A végén ízlés szerint rummal felturbózhatjuk.

Szilvás piskóta - Gyümölcsös mámor

Fotók: suniskanal.hu

Oldalak

Szólj hozzá Te is!