Szélesmetélt tejszínnel és sonkával

Ez egy nagyon egyszerű és gyors étel, sőt mi több, rendkívül ízletes is! Aki szereti az olasz tésztákat, annak kötelező kipróbálnia.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    400 g szélesmetélt
  • 150 g sonka, vékony csíkokra vágva
  • 60 g vaj
  • 200 ml főzőtejszín
  • só, fehér bors
  • késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
  • 60 g frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés

Olvasszuk fel a vajat egy nagyobb serpenyőbenközepes lángon. Süssük benne a sonkát, míg ropogós nem lesz, kb. 5 percig. Öntsük hozzá a tejszínt, és pároljuk még 5 percig. Sózzuk, borsozzuk, és hintsük meg szerecsendióval.
Főzzük meg a tésztát bő, forrásban lévő vízben al dente. Szűrjük le, és tegyük a szószhoz a serpenyőbe. Rázogassuk óvatosan, míg a tésztát jól beborítja a szósz. Szórjuk meg parmezán sajttal és forrón tálaljuk.

Oldalak

Utazás
A kormány átírná a közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól szóló rendeletet.
Sztárok
Egyre inkább úgy néz ki, hogy a Hetedik és a Blöff sztárja, mint aki rátalált a fiatalság forrására.
Utazás
Egy letaglózó adat: Balatonalmádiban idén csaknem 29 százalékkal fizetnek többet egy főre éjszakánként az előfoglalók, mint 2023-ban - hívja fel rá a figyelmet a Pénzcentrum.