Csupán egy titok: Így lesz egy snassz tepsis krumpliból isteni eledel!

Laktató és nagyon finom.

Tepsis krumpli szalonnával és kolbásszal

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg kolbász
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A szalonnát vékony szeletekre vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk. A meghámozott és megmosott krumplit felkarikázzuk, finoman kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk, majd megöntözzük a szalonna kisült zsírjával, amibe előzőleg fokhagymát zúztunk. A burgonyára dobáljuk a karikákra vágott kolbászt is, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, végül előmelegített sütőben először fóliával letakarva megsütjük, majd levéve róla a fóliát, meg is pirítjuk. Ha kész, rászórjuk a szalonnaszeleteket és már is fogyaszthatjuk is.

Még több krumplis receptért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!