Olcsó és laktató szalonnás burgonyaropogós

Egy kis tejföl hozzá és akár magában is tökéletes vacsora lehet.
Szalonnás burgonyaropogós - Hozzávalók
- 75 dkg burgonya
- 4 egész tojás
- 2 tojás sárgája
- 1 teáskanál vaj
- 10-15 dkg füstölt szalonna
- nagyjából 15 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- olaj
- só, bors
Elkészítés:
Hámozd meg a burgonyát, vágd kockára és sós vízben főzd puhára. Egy krumplinyomóval törd össze, és ha kihűlt, keverd el benne a két tojássárgát, az olvasztott vajat, az apróra vágott szalonnát és annyi lisztet, hogy könnyen formázható állaga legyen. Vizes kézzel formázz korongokat az elkészült tésztából és a szokásos módon panírozd be (először a maradék lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába). Forró, bő olajban addig süsd, míg aranybarnára nem lesz. Egy papirtörlőn hagyd egy kicsit hűlni és már tálalhatod is.




























