Svéd húsgombóc barnamártással - Recept

Itthon is igazán kedvelt fogássá vált ez a svéd finomság, aminek elkészítése igazán egyszerű, így gyorsan főzhetünk valami igazán finomat a hétköznapokon is. Próbáld ki te is!

Hozzávalók

A húsgombócokhoz:

  • 450 g darált sertéshús
  • 450 g darált marhahús
  • 80 g zsemlemorzsa
  • 2 db tojássárgája
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • egy csipet szerecsendió
  • 1 teáskanál só

A mártáshoz:

  • 45 g vaj
  • 50 g búzaliszt
  • 8 dl húsleves lé
  • 150 ml habtejszín
  • 1 marék petrezselyemzöld
  • bors

Elkészítés

Vágjuk apró darabokra a hagymát, majd pirítsuk üvegesre. Vegyük le a tűzről és tegyük félre. Tegyük egy tálba a kétféle húst, majd adjuk hozzá a gombóchoz való összes hozzávalót a hagymával együtt. Alaposan gyúrjuk össze a húsos masszát és formázzunk belőlük egyforma nagyságú húsgolyókat. Egy serpenyőben felforrósítunk egy kevés olívaolajat, majd kisütjük benne a gombócokat. A mártáshoz felolvasztjuk a vajat egy tiszta serpenyőben, hozzáadjuk a lisztet és folyamatos keverés mellett szép világosbarnára melegítjük. Öntsük hozzá a húslevest és a tejszínt, majd 10-15 percig forraljuk még, hogy szép sűrű legyen. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a húsgombócokat és még 2-3 percig melegítjük. Végezetül hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet is.

Ezt is ajánljuk: Mexikói chilis bab

Fotó: thelondoner.me

Oldalak

Fashion&Beauty
VI. Fülöp feleségének hivatalos megnevezése Spanyolország királynője, de ha rajtunk múlna, Letícia a divat királynője címet is viselhetné.
Sztárok
Március 18-án startolt a TV2 népszerű napi sorozata, a Hazatalálsz második évada, amelyben a nézők minden hétköznap este izgatottan várják, hogy hogyan alakul Farkasliget lakóinak élete. Réti Adrienn...
Lifestyle
A Bika ma legyen észnél, mert fontos döntéseket kell meghoznia. Napi horoszkóp!