Svéd húsgolyó - Az örök kedvenc

Aki egyszer megkóstolja a svéd húsgolyókat barnamártással és áfonyalekvárral, valószínűleg soha többé nem felejti el az ízét. Megmutatjuk, hogyan készíthető el otthon is!

Hozzávalók

Húsgolyókhoz:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 tojás
  • 6 ek. zsemlemorzsa
  • 1 dl tejszín
  • 2 db közepes főtt krumpli
  • petrezselyem
  • bors
  • 3 ek. olaj
  • 3 ek. vaj

Barnamártáshoz:

  • 1 ek. liszt
  • 2 dl tejszín
  • 1 db húsleveskocka
  • bors

Elkészítés
Az apróra vágott, üvegesre párolt hagymát összekeverjük a finomra darált húsokkal. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojásokat, a főtt és összetört krumplit, a tejszínt, a petrezselymet és sózzuk, borsozzuk. Miután jól összedolgoztuk a hozzávalókat, nedves kézzel apró golyókat formázunk, majd 1 órára hideg helyen pihentetjük őket. Ezután egy serpenyőben az olajat és a vajat felhevítjük, és nagyjából 10 perc alatt ropogósra sütjük a húsgolyókat. Amikor kész vannak, a megmaradt zsiradékban a lisztet megpirítjuk, felöntjük egy kevés vízzel, tejszínnel, és belemorzsoljuk a húsleveskockát. Sózzuk, borsozzuk, majd egy darabig forraljuk. Ízlés szerint egy kevés Worchester-szószt is adhatunk hozzá.

Sült krumplival és vörösáfonya-lekvárral tálaljuk!

Oldalak

Lifestyle
A Halak belemegy egy titkos viszonyba. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Sztárok
Sokan nem tudják, de Eminemnek van egy gyönyörű lánya, akivel nagyon jó kapcsolatot ápol. A rapper készülhet is az esküvőre.
Sztárok
Bár a brit királyi család életét számos szigorú szabály és kötelezettség terheli, olykor azért mégis bepillantást nyerhetünk életük apró részleteibe, például, hogy mely fogásokat kedvelik a leginkább...