Sütőtökös húsgolyók - Recept

Ehhez, a hagyományos fasírttól eltérő recepthez, keleties fűszerezést használtunk. Nem lesz rá panasz, hiszen aki kóstolta, annak ízlett.

Hozzávalók

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg nyers reszelt sütőtök
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 szál újhagyma
  • egy vastag szelet kenyér
  • egy tojás
  • 2 cm-es gyömbérgyökér
  • egy mokkáskanál szerecsendió
  • egy kiskanál őrölt koriander
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés

A kenyeret kisebb darabokra vágjuk, kevés vízzel megöntözzük és állni hagyjuk, addig míg megszívja magát. Az újhagymát felkarikázzuk és egy kiskanál olajon lassú tűzön megfonnyasztjuk. A húst egy mély tálba tesszük, hozzákeverjük a párolt újhagymát, a kenyeret, a sütőtököt, a reszelt fokhagymát, a gyömbért, és a fűszereket. Végül a tojással is jól összedolgozzuk, mert ez fogja össze a masszát. Sütés előtt fél órát pihentetjük, hogy az ízek jobban összeérjenek.

Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, a masszából kis golyókat formálunk és mindkét felüket kb. két-két percig sütjük. A golyókat papírtörlőn lecsepegtetjük, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és 160 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Akár melegen, akár kihűtve is tálalható, salátákkal, mártogatósokkal.

Ezt is ajánljuk: Svéd húsgombóc barnamártással - Recept

Fotó: spoonwithme.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!